VIDEO | Mekap inspirasi dari musim luruh

Assalamualaikum…

Yessss… Nisa kembali dengan tutorial mekap baru. Nisa dah lama sangat sangat nak buat makeup look yang ala ala dark, vampy, dengan lipstick gelap.. Haaa tapi asyik tak terbuat je sebab banyak menyimpang buat benda lain. Kekekeke… Sejak Nisa beli palette tu (dah lama sebenarnya) dan tunjuk di dalam video Beauty Haul Vol. 2, ada juga followers yang request makeup look menggunakan palette ni. Haa ni baru ada masa nak rekod video dan edit .

Istimewanya makeup tutorial kali ini, Nisa highlightkan dua produk yang Nisa sangat suka dan hasilnya memang da bomb ! Haa gituuu… Produk pertama ialah foundation dari RoseTyara Beauty. Nisa mula-mula cuba foundation ni masa Makeup Artist Nuex Rosli pakaikan dekat Nisa masa kami buat makeup tutorial di Facebook Live (tonton video ini). Suka sebab full coverage ! Kalau untuk daily wear boleh pakai sikittt je sebab tekstur dia tebal, creamy..
Seterusnyaa… MAKEUPGEEK X MANNY MUA Eyeshadow palette. Nisa dah lama sangat nak beli eyeshadow dari jenama Makeup Geek ni sebab kualitinya bagus, harganya berpatutan dan sangat pigmented. Ramai mekap artis pakai brand ni. Tapi kalau nak beli direct dari website nya, mahal pulak postage.. Jadi Nisa beli dari trusted reseller di Malaysia iaitu instashop MyMakeupJunk. Instashop ni memang jual ready stock dan ambil pre-order untuk produk MakeupGeek.

Okayyyy sekian sudah makeup tutorial dari Nisa, maaf ye segala salah silap haha.. maklumlah Nisa BUKAN lah profesional makeup artist.. Mekap Nisa mestinya ada kekurangan sana sini, sedikit tidak kemas.. Hehehe inshaAllah tell me girls nak tutorial or video macam mana pulak ? Kalau berkemampuan Nisa akan buat haha…

Di bawah ni merupakan senarai lengkap produk yang Nisa gunakan.

1. ELIZ ESSENTIAL SERUM
Follow IG @elizessential  //  Beli dari IG @elizessential_selangor

2. IT COSMETICS : CONFIDENCE IN A CREAM (MOSTURIZER)
Official website here  //  Beli dari Sephora

3. ROSETYARA : CC CREAM
Follow IG @rosetyara_official  //  Follow IG @rosetyara_founder

4. ROSETYARA FOUNDATION : Code Rose + Code Violet
Follow IG @rosetyara_official  //  Follow IG @rosetyara_founder

5. ROSETYARA FOUNDATION : Code Lily
Follow IG @rosetyara_official  //  Follow IG @rosetyara_founder

6. ROSETYARA : RADIANCE POWDER
Follow IG @rosetyara_official  //  Follow IG @rosetyara_founder

7. BENEFIT : KA BROW
Follow IG @benefitmalaysia

8. INNISFREE CONCEALER
I’m sorry this product seems no longer available in innisfree‘s stores.

9. BENEFIT : READY, SET, BROW !
Follow IG @benefitmalaysia

10. URBAN DECAY : EYESHADOW PRIMER POTION (ORIGINAL)
Official website here  //  Beli dari Sephora

11. MAKEUP GEEK : MAKEUP GEEK X MANNY MUA PALETTE
Official website here  //  Beli dari IG @mymakeupjunk

12. WITCH’S POUCH : SKINNY BRUSH BIG MARKER LINER
Beli dari laman web Althea Korea  //  Follow IG @altheakorea

13. OHYESYAMILA : CHA CHA EYELASHES
Follow IG : @ohyesyamila

14. NORAFURLA DUOYA MASCARA
Follow IG @zaraleeya.my

15. ANASTASIA BEVERLY HILLS CONTOUR KIT (MEDIUM)
Sorry yang ini tak ingat langsung beli dari seller manaaa..

16. FCC MALAYSIA : TERRACOTA POWDER
Boleh didapati dari laman web Zalora  //  Follow IG @fccmalaysia

17. ZOEVA : CORAL SPECTRUM BLUSH PALETTE
Boleh di dapati di laman web Sephora atau di outlet Sephora

18. KYLIE COSMETICS : LIP KIT (CODE : LEO)
Nisa beli dari instashop @lushxmalaysia

Alhamdulillah.. siap sudah makeup look ni.. Jujurnya, Nisa memang sangat into this kind of makeup look. Very dark and deep eyes, dark lips.. Haha so me lah pendek kata… Nisa memang tkde tengok apa-apa mekap tutorial dari YouTuber lain sebelum Nisa buat mekap ni.. so kalau ada nampak lebih kurang sama dengan YouTuber lain, semestinya hanyalah satu kebetulan.. dah eyeshadow nya sama, mestilah makeup look pun lebih kurang sama kan..

Baiklah, thank you so much for reading this blogpost. Senarai produk yang digunakan di atas Nisa susun ikut turutan penggunaan di dalam video ya.. Harap membantu ! Thank you and stay tuned for next blogpost !

NISA KAY.