Shima Anuar Dedah Hampir Batalkan Perkahwinan

Mahu mendirikan sebuah mahligai cinta, adalah bukan mudah. Kadangkala kita akan menghadapi perasaan delima ketika di ambang hari perkahwinan.

Itu yang terjadi kepada pelakon, Shima Anuar dimana dia mendedahkan dirinya hampir membatalkan perkahwinannya dalam beberapa minggu sebelum majlis berlangsung.

Ketika itu, Shima juga sudah memulangkan wang hantaran disebabkan terlalu mengikut perasaannya.

“Cerita sebenar. Beberapa minggu sebelum nak kahwin tahun lepas apabila dengar lagu ini rasa sedih sangat. Kenapa? I nyaris-nyaris batalkan perkahwinan.

“Ya! Sampai dah pulangkan duit hantaran. Punyalah keras hati ini. (Kadang-kadang perangai ini memang gengster sikit. Awak kena berjaga-jaga Solih).

Shima berkongsi cerita sebenar sebelum di sebalik majlis perkahwinannya menerusi laman Instagram berserta memuat naik video majlis pernikahan.

True story. Few weeks before nak kawin tahun lepas bila dengar lagu ni rasa sedih sgt. Why? I nyaris2 call off the wedding. Yes! Sampai dah pulangkan duit hantaran. Punya la keras hati ni. (sometimes perangai ni memang gangster sikit. U better watch out Solih. ?) Oh goddd. Perasaan time tu tak tau la nak cakap macam mana. Bayangkan kalau tak jadi kawin..?? Ok not funny! Then duduk diam2 sorang2, fikir balik semua benda. Fikir balik semua kasih, sayang, cinta, efforts bla bla bla. Lupakan benda lepas yg tak best tuh. Buang ego. After that baru la i ok. I nangis bila text my sister, “angah aku jadi kawin. aku tgh nangis ni”. ? Sebab patutnya hotel semua dah cancel. Bila teringat balik, scary weh. Sumpah scary! Tp tu la kalau dah jodoh tak kemana. ?Benda2 macamtu buat kita bukak mata, belajar banyak benda, ubah sikap kita. Alhamdulillah setahun dah. Dapat da seketui si kenit Sophia tu. ? So, sape2 yg dah dekat nak kawin tu, control emosi anda. Huhu. Lagi2 perempuan, kalau tengah period, jangan kau nak emo sgt. Dugaan memang banyak. (In my case, tgh period la tu, tu yg jadi emo teruk macamtu. Hahah!) Lelaki pulak, dah tau nak kawin tu, jangan nak macam2! ? Actually memang penat n stress sikit bila nak kawin ni. Banyak2 bersabar okay! ? p/s sy sayang awk coleh @kopicair ? #STSA1stAnniversary

A post shared by Shima Anuar Official Account (@shimaanuar) on

Bagaimanapun, Shima mengambil keputusan untuk melupakan perkara yang sudah berlalu dan meneruskan perkahwinannya.

Sumber: mStar

The post Shima Anuar Dedah Hampir Batalkan Perkahwinan appeared first on Aliff Channel.